בעידן המודרני אנשים נוטים לחפש פתרונות טכנולוגיים לרוב הדברים שקיימים היום בבית. למשל תאורה חכמה, שואבי אבק רובוטיים שהחליפו את המטאטא והיעה, וגם כיריים אינדוקציה שהחליפו את כיריים הגז המוכרות והישנות.
כיריים אינדוקציה בנויות בצורה של משטחים אחד על גבי השני. המשטח העליון עשוי מזכוכית קרמית בצורה שטוחה ואחידה, והמשטח התחתון הוא שדה מגנטי משתנה שגורם למשטח הקרמי להגיע למצב של חימום, מה שמאפשר לבשל עליו. על גבי המשטח העליון ישנם עיגולים מאוירים שמצביעים על קוטר הסיר והמיקום שלו, בצורה כזאת שהלהבה פועלת רק בתוך קוטר העיגול. האיור נועד גם כדי לעזור למשתמש להבין איפה בדיוק להניח את הסיר ומאיזה אזור להימנע במגע. האינדוקציה מאפשרת זמן חימום מיידי ואין צורך לחכות עד שהמשטח יתחמם, בדיוק כמו בלהבת אש אמיתית, ולאחר כיבוי המשטח מתקרר ומתאפשר למגע לאחר שניות בודדות בלבד.
כיום קיימות בשוק חלופות טכנולוגיות אחרות לאינדוקציה כמו כיריים חשמליות וכיריים קרמיות, שהן אופציות זולות יותר. אך החיסרון בהן הוא שבכיריים חשמליות כל משטח הכיריים מתחמם ומגביר את הסיכון לכוויות, ובכיריים קרמיות אומנם זה לא כך, אבל תצטרכו לחכות המון זמן עד שהמשטח יתחמם או יתקרר לאחר שימוש.
יתרונות האינדוקציה
- בישול אחיד – עקב העובדה שהאינדוקציה מאפשרת קוטר אחיד על כל תחתית הסיר, מתקבל פיזור חום אחיד שיוצר בישול מדויק יותר. לא תצטרכו לכוון את הסיר ולדאוג מלהבה שפועלת רק במרכז הסיר או להבה שעפה ונחלשת ברוח.
- בטיחותי – משטח האינדוקציה מפסיק לפעול במיידית ברגע שמרימים את הסיר ממנו. בצורה כזאת תהיו בטוחים שלא שכחתם אש דולקת. בנוסף המשטח עצמו מתקרר תוך שניות בודדות ומונע אפשרות של כוויות שיכולות להיגרם לכם או לילדים. דבר נוסף שמצביע על בטיחות בשימוש באינדוקציה, היא העובדה שאין אפשרויות לדליפת גז מהסיבה שהמכשיר פועל על חשמל בלבד.
- קל לניקוי – המכשיר עשוי זכוכית בגובה אחיד ולכן הוא מאוד קל ופשוט לניקוי, בשונה מכיריים גז.
חסרונות האינדוקציה
- כלים מיוחדים – תצטרכו לרכוש כלים ייעודיים שמתאימים לשימוש על גבי האינדוקציה. לצערכם לא תוכלו להשתמש בסירים שיש לכם בבית וככל הנראה שתצטרכו לקנות חדשים.
- חוסר באש גלויה – עקב העובדה שלא קיימת להבה גלויה, לא תוכלו יותר לשרוף חציל או פלפל על אש הגז, ואפילו פעולות בישול כמו בישול מוקפץ תהיה לכם בעיה לבצע, מהסיבה שהכיריים כבות בכל ניתוק של הסיר מהמשטח.
בישול טכני – לאלה מכם שהתרגלו לכוון את עוצמת הלהבה לפי העין ורוצים לתת את הטאץ’ האישי שלהם, יתכן ותהיה בעיה לבשל על כיריים אינדוקציה. מהסיבה שתצטרכו להתעסק במספרים של עוצמת הלהבה ולעיתים זה יכול להרגיש מעט טכני.