המטבח הפך בשנים האחרונות לחלל מרכזי בבתים רבים. עוד ועוד ישראלים גילו את חדוות האפייה, ההקפצה, הבישול ובאופן כללי את ההנאה שטמונה ברכישת כישורים קולינריים והבאתם לידי ביטוי. כדי להגיע לתוצאות המרשימות והטעימות ביותר, נדרש גם ציוד איכותי – ובראשו תנור שיתאים באופן מושלם גם למטבח וגם לצרכים הספציפיים שלכם.
כדי לבחור נכון חשוב קודם כל לבחון את הפרמטרים הבאים:
תנור בנוי או משולב?
תנורי אפייה מתחלקים ל-2 קטגוריות עיקריות: תנורים בנויים (בילט-אין) ותנורים משולבים, כלומר כאלה שכוללים בהם גם כיריים.
אם אתם מתכננים את המטבח מאפס, יש לכם כמובן בחירה מלאה. ההתלבטות היא בין אסתטיות גבוהה, שאותה ניתן להשיג כשהתנור נמצא למעשה בתוך הארונות (כלומר בילט-אין), לבין מקסימום פרקטיות (מכשיר אחד שמאפשר גם לאפות, גם לבשל, גם לטגן, גם לצלות וכו’). אם נבחרת האופציה הראשונה, בדרך כלל יותקנו בנפרד כיריים קרמיות או כיריים אינדוקציה על גבי משטח העבודה במטבח.
כשהמטבח כבר קיים, ויש מקום שמיועד לתנור כדאי כמובן לנצל אותו. יחד עם זאת אם יש בנוסף גם שטח פנוי אפשר לבחור בדגם מתקדם מתוך שלל האופציות של תנורי אפייה משולבים ובתוך הארון, במקום הפנוי, למקם מדיח כלים.
ממדי התנור
גם כאן יש הבדל בין מי שמתכנן מטבח מאפס, ויכול לבחור כל תנור בכל גודל, לבין מי שחייב להתאים את עצמו לאילוצים כמו ממדי הגומחה הייעודית בארון (עבור תנור בילט-אין) או השטח הפנוי (כשבוחרים בתנור משולב).
כשאין מגבלות, כדאי להעדיף דגמים גדולים – כך שגם כשאתם מארחים אנשים רבים תוכלו להכין כמויות גדולות של אוכל בלי לחץ. המידות הסטנדרטיות של תנור בנוי הן רוחב של 55-59 ס”מ, גובה בטווח דומה ועומק של עד 55 ס”מ. כשאין את המגבלה הנ”ל, ניתן למצוא גם דגמים רחבים הרבה יותר, כולל תנור 90 ס”מ, ולמצות את היכולות הקולינריות.
תנור סאוטר משולב עם צג דיגיטלי
מגוון אפשרויות הפעלה
תנורי אפייה מתקדמים מגיעים עם מנגנונים משוכללים כמו טורבו, גריל, טורבו אקטיבי ועוד. ככל שהדגם מציע יותר אפשרויות, כך קל יותר ליישם כל מתכון ולממש כל רצון. כמו כן כדאי לבדוק עד כמה קל לנקות את התנור. ציפוי אמייל למשל הוא נוח מאוד לניקוי, כולל של שומנים, ובנוסף הוא כמעט ולא נשרט. יש תנורים עם מנגנוני ניקוי ייעודיים וכדאי לתת להם עדיפות כדי שתוכלו ליהנות מאפייה מיטבית במשך שנים רבות.
מסגרת התקציב
גם מי שמרבים להשתמש בתנור ובהתאם מחפשים דגם משוכלל ועמיד, בוחנים תמיד גם את המחיר. על-מנת להגיע ליחס עלות תועלת משתלם במיוחד כדאי לקנות את התנור במקום שמציע שלל דגמים, ברמות מחיר שונות, ומספק גם אחריות מלאה על כל תנור ותנור. סבוי משווקת את מכשירי החשמל הטובים ביותר, לרבות תנורי אפייה משולבים ובילט-אין, כבר יותר מ-50 שנים. הידע הרב שהצטבר בחברה וההקפדה על ייבוא דגמים מתקדמים של חברות מובילות כגון סאוטר, בוש, דלונגי ועוד מבטיחים לכם מקסימום תמורה במינימום מחיר.